Pencere Modelleri


Pencere Modelleri Nelerdir

Pencere, yıllardır insanların barındığı ortamı korumak için kullanılan bir kapatma yöntemidir. Pencere, bir çerçeve ile cam ve benzeri yapıları sabit tutan yapılara verilen isimdir. Pencere modelleri arasında ise PVC, metal pencereler ve ahşap pencereler yer almaktadır. Her biri farklı mekânlarda kullanılır ve özellikleri farklıdır.

Ahşap Pencere Modelleri

Gün geçtikçe kullanımı azalan ahşap pencere modelleri günümüzde diğer pencere modellerine göre daha az tercih ediliyor. Bu pencerede diğer pencerelerde olan özellikler olmadığı için tercih edilmiyor fakat kasaba yerlerinde ve müstakil evlerin birçoğunda kullanımı tercih edilir. Çünkü pek çok kişi tarafından görünümü diğer pencerelere göre daha otantik ve daha hoştur.

Metal Pencere Modelleri

Metal pencere modelleri kendi arasında demir ve alüminyum olmak üzere iki grupta incelenir. Demir pencere modellerinde ısı iletimi çok yüksektir ve sıcak ile soğuk havanın genleşmesi ile ısıyı iletir. Aynı zamanda ses yalıtımı da oldukça yüksektir. Alüminyum pencere modelleri de ısıyı iletir fakat ses yalıtımında demir pencere modelleri gibi iyi değildir. Bu sebeple demir pencere modelleri alüminyum pencereye göre daha çok tercih edilir.

PVC Pencere Modelleri

PVC pencere modelleri uzun ömürlü olması nedeni ile çok tercih edilir. Boya ve bakım da gerektirmiyor. Kir tutmaz, paslanmaz, şişmez, deforme olmaz alevi aktarmaz ve kolay temizlenebilir özelliklere sahiptir. Bu sebeplerden dolayı PVC kaplama diğer pencere modellerine göre daha fazla tercih edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isı Cam Sistemi Nedir

Isıcam Taktırın Rahat Edin

Isıcam Fiyatları