Isıcam Fiyatları


Isıcam Fiyatları

Şişecam firmasının ürettiği ve sürekli olarak denetlediği yalıtım özelliği bulunan cam türleri ısıcam olarak isimlendirilmektedir. Bu camın üretiminde iki ya da daha fazla cam plağı kullanılıyor. Bu cam plakaların arasına ise kripton, ksenon, argon gibi gazlar dolduruluyor. Sonrasında da etrafına alüminyum, dış yalıtım macunu, butil ve nem alıcı ile camlar tek parça haline getiriliyor. Ancak bu konuda insanların en büyük yanılgısı her çift cam özelliği taşıyan camın ısıcam olduğunu düşünmesidir. Sayılan tüm özellikler bulunuyorsa bu cam türünün ısıcam olduğu söylenebilir.

Isıcam Kullanımı Neden Önemli?

İş yerleri ve evler için enerji tasarrufu son derece önemli olan bir konudur. Hem kışın hem de yazın rahatlıkla bu camları kullanabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Genelde ısıcamlar kışın etkili olan cam türleri olarak bilinse de yaz mevsimlerinde de mekânın soğutulması açısından önemli tasarruf sağlamaktadır. Camlar kapatıldığında dışarıdan gelen güneş ışığının yakıcı etkisi içeriye nüfuz etmiyor. Böylece dilerseniz güneş giren bir pencerenin önünde de yazın rahatlıkla oturabilirsiniz.
Bu cam teknolojisi ısı kaybını %50 oranında azaltmaktadır. Aynı zamanda güneş ısısının da yine ortama girmesini büyük ölçüde azaltmaktadır. Hem ısı hem de güneşin ortama girmesini engellerken ışık üzerinde herhangi bir engel teşkil etmez. Aynı zamanda cam yüzeyinde oluşan buğulanmalar da normal camlara göre daha azdır. Bu cam teknolojisini tercih eden insanlar klima, doğalgaz gibi ısınma giderlerini yarı yarıya azaltıyor.

Isıcam En Çok Nerelerde Tercih Ediliyor?

Isıcam kullanımı son yıllarda oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Bu cam teknolojisi genelde çok soğuk olan bölgelerde yaygın olarak tercih ediliyor. Isıyı dengelediği için kış aylarının soğuk geçtiği yerlerde önemli faydaları bulunuyor. Kış mevsiminin ılık geçtiği bölgeler de çok fazla tercih edilmese de bu bölgelerde yazın güneşin etkisini kırmak adına tercih edilmektedir. Ancak piyasada satılan her çift cam ısıcam değildir. Genelde insanların en büyük yanlışı da bu oluyor. Bir camın ısıcam olup olmadığının anlaşılması için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri deneyerek cam hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isı Cam Sistemi Nedir

Isıcam Taktırın Rahat Edin